Alimentatie heeft aandacht Tweede Kamer

In september werd er door de politiek aandacht gegeven aan de kinderalimentatie, het systeem zou eenvoudiger moeten worden. Een internetberekening zou voldoende zijn om de alimentatie te kunnen bereken. Dit zou volgens de PVDA en VVD een bezuiniging opleveren, omdat nu in 70% van de gevallen de regeling problemen geeft, wat kosten met zich mee brengt aan rechtszaken.
Bij het CDA valt het plan vooral goed omdat het de regeling sneller maakt en dus in het belang zou zijn voor het kind. D66 is enthousiast omdat vaders meer verantwoordelijkheid zouden krijgen. De wet gaat nu nog veel uit van de traditionele rolverdeling binnen een gezin.

De PVV deed afgelopen maandag een voorstel om de termijn van partneralimentatie te verkorten van 12 naar 5 jaar. Kamerlid Louis Bontes werkt aan een wetsvoorstel nets als de andere politieke partijen VVD, de PvdA en D66.

Mens & Context volgt de ontwikkelingen uiteraard voor u op de voet zodat we u altijd up-to-date informatie kunnen geven over de ontwikkelingen van zowel de kinder- als de partneralimentatie.
U vindt informatie over kinderalimentatie of partneralimentatie op de website van de rijksoverheid.