Over ons

Over ons

Bureau Mens & Context

Bureau Mens & Context en haar voorloper Context Totaal bestaat sinds 1993. We zijn ontstaan uit de wens om hulpverlening en deskundigheidsbevordering aan te bieden als maatwerk, een vraag gestuurd aanbod. In de loop der jaren hebben we ons ontwikkeld tot een bedrijf dat zich meer en meer ging richten op deskundigheidsbevordering. Wij bieden hoogwaardige, creatieve en resultaatgerichte vormen van leren, die bijdragen aan het versterken van organisaties, en het ontwikkelen kennis en vaardigheden bij professionals. Wij geloven in praktijkgerichte ondersteuning voor medewerkers.

Onze trainingen en coaching worden afgestemd op het niveau en de taken van deelnemers. Wij differentiëren op kennis en vaardigheden om zo een optimaal rendement te behalen. Voor het borgen van de opgedane kennis en vaardigheden bieden wij bij elke training praktijkopdrachten, herhalingsmomenten en coaching.

Wil je Weten wat Mens & Context voor u kan betekenen?

Over Mens & Context, Bureau voor Training / Coaching / Onderzoek / Advies
Beide benen op de grond

Praktijkgericht

Onze training en coaching is met beide benen op de grond. We maken gebruik van evidence based methoden, geen wollig taalgebruik en geen hypes. Al onze vormen werkvormen kenmerken zich door een nuchtere benadering en het aanreiken van praktisch toepasbare handvatten. Die je het liefst direct kunt toepassen.

Alle trainingen en coaching

Op maat

Al onze trainingen en coaching zijn maatwerk, dat is geen holle frase maar een feit. Na een eerste contact inventariseren we wat je wilt bereiken met coaching of training. Vervolgens maken we een eerste plan en bespreken dat verder met je. Je hebt zelf veel invloed op de inhoud. Pas daarna volgt uitvoering.

Zeer ervaren

Trainers en Coaches

We beschikken over een zeer ervaren team van coaches, trainers en trainingsacteurs. Met ieder een eigen aanpak en betrokkenheid. En met een gezonde dosis humor en creativiteit.

Dit zijn onze medewerkers

Ons team van gedreven, zeer professionele medewerkers.

Freerk Westera: Trainer, Coach, Onderzoeker, Adviseur

Freerk Westera

Trainer / Coach / Onderzoeker

Ik ben een ondernemende senior coach en trainer met een therapeutische achtergrond en met een zeer brede ervaring en inzetbaarheid, zowel in het bedrijfsleven, als in de zorg, als in de politiek. Ik geef leiding aan ons bedrijf samen met Monique Koster. Mijn stijl van werken in persoonlijke en relationele coaching is sterk beïnvloed door de contextuele benadering (Ivan Boszormenyi – Nagy). Bij coaching gericht op professionele verbetering maak ik gebruik van het model van werkondernemerschap en het door Anouk Goedhart ontwikkelde Werkgeluk Kompas®. Ik ontwikkel en geef trainingen, zowel online als op locatie. Mijn stijl kenmerkt zich door innovatief en contextueel denken, verbindend taalgebruik en handelen, humor en relativering. Ik kan een wat onorthodoxe aanpak hebben en schuw enige provocatie niet als dat nuttig is…. Door mijn levenservaring vind ik net zo makkelijk aansluiting in de Jeugdhulpverlening als in een academische onderwijsinstelling, maar spreek ik ook de taal van de hightech professional of CFO in de bestuurskamer. Nu en dan geef ik nog relatiecoaching, met name aan ondernemende stellen die vastlopen. Ook ben ik beschikbaar als dagvoorzitter en als onderzoeker bij cultuurproblemen in organisaties. Belangrijk kenmerk in al mijn handelen: ik heb er lol in en dat merk je!

monique-koster-jurist-bureaumanager-mens-context

Monique Koster

Bureaumanager / Jurist

Ik ben jurist en bureaumanager en geef samen met Freerk Westera dagelijks leiding aan ons bedrijf. Ik regel vooral de secundaire processen, zoals financiën, contracten, zaken rondom wet- en regelgeving, marketing. Ook ben ik betrokken bij de ontwikkeling en vormgeving van trainingen, webinars en workshops, waarbij mijn juridische, bestuurlijke en politieke kennis van zaken goed van pas komt.

Janina Fischer; Jurist, Coach, Trainer; Mens & Context

Janine Fischer

Jurist / Coach / Trainer

Na jurist bij NUON en CNV en leidinggevende bij USG te zijn geweest, heb ik het roer omgegooid en me met veel plezier gevestigd als zelfstandig coach en trainer. Ik help mensen in veel verschillende functies met het bereiken van hun persoonlijke doelstellingen. Van het bereiken van een betere balans tussen werk en privé, minder last hebben van perfectionisme of uitstelgedrag, tot een meer assertieve communicatie of een efficiëntere samenwerking met collega’s. Wat heb ik daarin te brengen? Goede analytische vaardigheden om samen te achterhalen waar precies het probleem zit en een mooie dosis empathie, die ik combineer met je confronteren met datgene wat me opvalt, zonder oordeel. Dat doe ik met een doelgerichte, praktische insteek en zonder zweverigheid.

Ilinka Bijma; psycholoog, individueel- en teamcoach, trainer; Mens & Context

Ilinka Bijma

Psycholoog / Coach / Trainer

Ik vind het als psycholoog fascinerend hoe onze geest werkt en welke impact onze gedachten kunnen hebben op wat wij voelen en wat wij doen. Dit kan persoonlijke en professionele groei soms in de weg staan. Ik ga als coach samen met jou je innerlijke criticus ontdekken en die in de rol van adviseur, in plaats van als leider zetten. Gedurende het coaching traject zal een transformatie plaatsvinden waarbij ik in het begin vooral jouw coach zal zijn, maar waar jij steeds meer je eigen coach gaat worden. Een investering voor de lange termijn. Ik werk vanuit het raamwerk van Acceptance Commitment Coaching (ACC) en gebruik tools vanuit de oplossingsgerichte benadering en positieve psychologie. Ik ga graag de diepte in tijdens één op één coaching sessies, maar werk ook graag met groepsdynamiek bij het trainen en coachen van teams.

Anouk Goedhart; Coach; Mens & Context

Anouk Goedhart

Coach

Als ICF gecertificeerd ontwikkelexpert, met jarenlange ASML ervaring, begeleid ik professionals middels één-op-één coaching. Tijdens het ontwikkeltraject gaan we aan de slag op basis van het Werkgeluk Kompas®, een assessment dat preventief ingezet wordt ter ondersteuning van duurzame inzetbaarheid & vitaliteit, talentontwikkeling en reductie van ziekteverzuim. Het is mijn missie om mensen hun authentieke talent te laten (her)ontdekken, de waarde richting de toekomst van werk te vergroten en het werkgeluk te optimaliseren. Dit altijd vanuit progressieve benadering, daadkracht, een luisterend oor en gezonde dosis zelfspot. Behalve voor individuele coaching, ben ik ook inzetbaar als teamcoach. In die situaties verzorg ik een pakket op maat. Voor meer informatie: ga naar onze contactpagina.

Testimonials

Wat zeggen anderen over Mens & Context?

Contact opnemen

We horen graag van je

Mauris dictum, diam vel gravida fringilla, tellus velit vulputate augue, non cursus erat est ac ipsum. Pellentesque porta massa maximus mauris auctor maximus. Maecenas viverra diam vel sem aliquam rhoncus. Morbi sed lectus eget augue elementum iaculis eu eget erat.

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter