Training

Training voor Particulieren & Bedrijven; Mens & Context

Training

Voor particulieren en bedrijven

Een training, die als resultaat heeft dat jouw kennis en vaardigheden verder zijn ontwikkeld, wat je in staat stelt succesvoller te zijn in je beroep, is een training die nuttig kan worden genoemd. De moeilijkheid bij training is dat het belangrijk is om de training te kiezen, die bij je past. Welke training heb je nodig? Wat wil je bereiken? Wat is je leervraag? Welke begeleiding kan daarbij helpen om dat doel te bereiken? Dat is de reden dat wij onze trainingen op maat maken. In overleg met de deelnemers en de opdrachtgever. Deskundigheidsbevordering houdt je personeel gemotiveerd, ambitieus en verkleint de kans op verloop. Een veelgehoord tegenargument met betrekking tot investeren in training en scholing van personeel is dat men bang is dat het personeel met alle opgedane kennis het bedrijf verlaat om elders een betere positie te verwerven. Dat kan inderdaad. Maar stel je nou eens voor dat je niet in je medewerkers investeert, ze leren niets bij en ze blijven…..?!

Training Aanbod

Professionele werk gerelateerde en persoonsgerichte coaching. Op basis van een gezamenlijk vastgesteld plan van aanpak, met concrete doelen en een heldere werkwijze.

Trainers

De professionele coaches van Bureau Mens & Context zijn gericht op gedragsverandering; individueel, in teams en op het werk of de zaak.

Aanbod

Programma op maat. In-company raamcontracten mogelijk.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent training voor jou of jouw bedrijf?
Neem contact met ons op.

Training van vier dagdelen. Wordt zowel in het Engels als het Nederlands gegeven. Bedoelt voor Young Professionals om meer bewustzijn te creëren voor hun eigen functioneren. En daarmee voor een hogere psychologische flexibiliteit te zorgen, waardoor de deelnemers gemakkelijker met toekomstige problemen in de werkcontext (en daarbuiten) om kunnen gaan.

Een door deelnemers hooggewaardeerde training op HBO-niveau van vier dagdelen, bedoelt voor professionals die betrokken zijn bij de hulpverlening aan ouders (en hun kinderen) die in een vechtscheiding zijn verwikkeld. Oorzaak, de perverse dynamiek en de (juridische) instandhouders van complexe scheidingen worden besproken. De positie van het kind (van de rekening) komt nadrukkelijk aan de orde. Evenals geldende wet- en regelgeving. Met behulp van ingebrachte casuïstiek en praktijksimulaties oefen je met verschillende interventies, die zijn afgestemd op jouw specifieke werkomgeving. Deze training beoogt een aanzet te geven tot (verdere) methodiekvorming.

De training wordt gegeven door een contextueel therapeut (tevens ervaringsdeskundig) en een psycholoog. Je krijgt daarmee een uniek inkijkje in de dynamiek en voor hulpverleners de valkuilen van de conflictscheiding. En je leert hoe daarmee om te gaan. Tot slot krijg je ook praktische tools aangereikt en de do’s en dont’s voor hulpverleners, ouders en betrokken kinderen komen aan de orde.

Je wilt zelf een praktijk voor coaching, therapie, begeleiding opzetten. Je hebt een adequate beroepsopleiding gedaan, maar daarin heb je niets geleerd over hoe je een zelfstandige praktijk opzet. De Kamer van koophandel heeft weliswaar informatie en cursussen, maar daar herken je jezelf totaal niet in. De training “Je praktijk, in de praktijk” past daar een mouw aan. Deze tweedaagse training met open inschrijving, wordt eenmaal per jaar in de herfst op zaterdagen gegeven en behandelt onderwerpen die van toepassing zijn voor zelfstandig gevestigde praktijkhouders.

Tijdens de training maakt of verbeter je je ondernemingsplan. Daarbij komen onder meer aan de orde: je ondernemersvaardigheden, een financieel plan, de belasting, verzekeringen, wet- en regelgeving, marketing en profilering, netwerken, salesvaardigheden, praktijk aan huis of elders, samenwerking en tegenwerking, dossiervorming, klachtenafhandeling en ethiek. De training wordt gegeven door twee trainers die hun sporen als zelfstandig gevestigde hebben verdiend. Tijdens de intensieve training vindt veel kennisoverdracht plaats, maar oefenen we ook in praktijksituaties.

Een door onze klanten met hoge cijfers beoordeeld pallet trainingen, met als doel adequate omgang met autisme. De training kan zich richten op begeleiders en hulpverleners van mensen met autisme; maar bijvoorbeeld ook op leidinggevenden in bedrijven die in hun R&D team te maken hebben met “briljante autisten”. Hoe daarmee om te gaan? Wij maken de training op maat voor jou, je medewerkers en jouw specifieke situatie. De training is erg interactief en richt zich naast het opdoen van kennis vooral op het ontwikkelen van vaardigheden in de omgang met autistisch gedrag.

Een training in timemanagement van twee dagdelen. Hoe kun je je werk en vooral jezelf managen? Tijdens deze training kijk je naar je ingeslepen gewoonten, je prioritering, hoe je omgaat met werkdruk, tijdsdruk en tegenvallers in je planning. Hoe ben jij in focus en hoe staat het met je energiehuishouding in de loop van een werkdag? We kijken naar het verschil in efficiënt en effectief werken, we maken gebruik van het Eisenhower model. Je krijgt praktische tips en tools voor een effectief timemanagement.

Een populaire training op HBO-niveau van vier dagdelen, bedoeld voor hulpverleners die hun kennis en vaardigheid in het werken met (gezins)systemen willen vergroten. De uitgangspunten van systeemgericht werken komen uitgebreid aan de orde. Je leert met een systemische benadering kijken naar de individuele cliënt en naar bijvoorbeeld gezinnen. De benadering is intergenerationeel. We maken gebruik van de vier contextuele dimensies en er wordt aandacht besteed aan tal van systemische en contextuele interventies. De invloed van de grondlegger van de contextuele hulpverlening, Iván Böszörményi-Nagy, is nadrukkelijk aanwezig. Tijdens de training wordt geoefend met het maken van een systeemanalyse, een plan van aanpak maken én uitvoeren.

Een workshop van een dagdeel.
The student disease, procrestination. Ken je dat eeuwige uitstelgedrag? We bieden een workshop aan van een dagdeel om aan de slag te gaan met deze slepende kwestie en er mee af te rekenen. Niet uitstellen. Vandaag nog inschrijven…

Contact opnemen

We horen graag van je

Mauris dictum, diam vel gravida fringilla, tellus velit vulputate augue, non cursus erat est ac ipsum. Pellentesque porta massa maximus mauris auctor maximus. Maecenas viverra diam vel sem aliquam rhoncus. Morbi sed lectus eget augue elementum iaculis eu eget erat.

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter